Juryn i UTVALT består av tre personer som var och en representerar ett formområde och som innehar särskilda kunskaper om detta. De har också aktivt och på olika sätt intresserat sig för frågor kring handens arbete avseende kvalitet, utveckling och sammanhang. 
 
Juryn för denna omgång består av:
Matti Klenell, Cilla Robach och Anne Elmdahl.
 
Matti Klenell
Vem är du?
Matti Klenell är arkitekt och formgivare, utbildad på Konstfack. I dag driver han en egen verksamhet främst inriktad mot möbel- och produktdesign. Han har också arbetat mycket med unika formgivnings- och utsmyckningsuppdrag framförallt i glas. Exempel på uppdragsgivare är Iittala, FontanaArte, Källemo, NakNak, David Design och Lintex.
Dessutom medverkade och ledde Klenell det uppmärksammade projektet "A New Layer” med fokus på formgivning av lackhantverk som bland annat visades på Form Design Center våren 2015.
Just nu är han huvudansvarig för inredningen av café och restaurang på nya Nationalmuseum som öppnar hösten 2018.
 
Vad brinner du för?
Att resa. Det behöver inte vara särskilt långt men känslan av att vara på väg är svår att slå. 
mattiklenell.com Instagram@mattiklenell. 
 
 
Cilla Robach
Vem är du?
Cilla Robach är docent i konstvetenskap och förste intendent vid Nationalmuseum med ansvar för samtida konsthantverk och design. 2013-2016 var hon rektor för Beckmans designhögskola.
 
Vad brinner du för?
Redan när Utvalt hade ett första uppstartsmöte med konsthantverkare och intressenter var jag med och föreläste om min utställning Slow Art, som öppnade på Nationalmuseum 2012. Med beteckningen Slow Art ville jag diskutera tidskrävande tillverkningsprocesser där långsamheten varit en positiv medspelare i den kreativa process. Med rötterna i den engelska Arts&Craft-rörelsen vid 1800-talets andra hälft, ifrågasatte beteckningen vår tids fokus på kortsiktig ekonomisk vinning.
Jag brinner nämligen för design och konsthantverk som ifrågasätter, tar ställning i en fråga och påverkar samhällsutvecklingen. När något "skaver" från det väntade vaknar mina hjärnceller. 
 
 
Anne Elmdahl
Vem är du?
Anne Elmdahl delar sin tid mellan det egna företaget Twistin’ of Sweden (inredningsdesign med framförallt handvävda textilier i naturmaterial) och tjänsten på Sörmlands Museum som projektledare och butiksansvarig.
Hon har en utbildning som hemslöjdskonsulent i botten och hennes kulturella bas finns i hemslöjdens uttryck, materialkunskap och estetik. Hon var delaktig i uppbyggnaden och starten av butiken Svensk Slöjd som drevs under 15 år på Nybrogatan i Stockholm 2001-2016. Hon har varit ansvarig för två utställningsbutiker i samband med nationella hemslöjdsutställningar på Liljevachs Konsthall 1992 och 1998 samt ingått i ledningsgruppen för Svenska Hemslöjdsföreningars jubileumsutställning 2012. Hon har också arbetat som hemslöjdschef på Östgöta Hemslöjd i Linköping. (2006-2010)
2011 startade hon företaget Twistin’ of Sweden som bland annat har presenterat handvävda inredningstextilier under Milanomässan 2012 och 2013. (Ventura Lambrate). Hennes senaste engagemang är designutställningen TRÄ ART och designbutik i småländska Bodafors som en del i ett långsiktigt kulturprojekt.
 
Vad brinner du för?
Jag lockas av svårigheten och utmaningen att arbeta med excellenta kvalitetsprodukter inom slöjd, design och konsthantverk i kommersiella strukturer och miljöer. Med åren har även hållbarhetsaspekter blivit alltmer central till exempel lokal produktion och lång livslängd på produkter. 
Jag brinner för utmaningen att koppla ihop kvalitetsprodukter med en kommersiell marknad - för att det är så svårt och ibland omöjligt.